Close
Expeditor*
Email*
Cod antispam*
(Tastati codul de mai jos)

Clinicile si Laboratoarele Sf. Maria - Bucuresti Clinicile si Laboratoarele Sf. Maria - Bucuresti
021 302 9434
Program call center8-20 Luni - Vineri
VeridiaOnline

Înscriere newsletter

Nume:

Prenume:

E-mail:

Sunt de acord să primesc informaţii de la Veridia.

Centrul Medical Matei Basarab SRL, în calitate de operatori de date cu caracter personal, asigură și respectă prevederile Regulamentului (UE) 679/2016 referitoare la protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulaţie a acestor date. Au fost dispuse masurile tehnice și organizatorice adecvate pentru asigurarea securității și confidențialității datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate. Conform Regulamentului (UE) 679/2016, pacientul beneficiază de dreptul de acces, rectificare, portabilitate sau ştergere a datelor, restricţionare a prelucrării, dreptul de a se opune prelucrării, dreptul de a retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia, dreptul de a depune plângere în faţa unei autorităţi de supraveghere. Pentru exercitarea acestor drepturi, pacientul se poate adresa Responsabilului cu protecția datelor cu caracter personal, la următoarea adresă de email: office@veridiamed.ro.

Contul meu Pacienţi Rezultate Analize Parteneri
  1. Profil factori de ri...

Profil factori de risc genetici trombofilie (Factor V Leiden, Factor II, gena MTHFR)

1 Decembrie 2019

Termenul de tromboza este folosit pentru a defini ocluzia unui vas de sange de catre un cheag sange aparut ca urmare a unei disfunctionalitati in coagulare. O multitudine de factori de risc sunt implicati in aceasta disfuntionalitate a coagularii, termenul general folosit pentru definirea lor fiind "trombofilie". In particular, predispozitia genetica poate duce la o crestere a riscului de tromboze.


 


  Factorul V Leiden este cea mai frecventa si cea mai importanta mutatie in genomul uman asociata cu trombofilia. Aceasta determina inactivarea mult mai lenta a Factorului V activat si stimularea pe o perioada mai lunga de timp a coagularii sangelui.  Mutatia heterozigota a Factorului V Leiden determina o crestere de 5 ori a riscului de tromboze pe cand, in cazul celei homozigote, riscul creste de 100 de ori.


 


  A doua cea mai frecventa mutatie este mutatia protrombinica (Factor II). La heterozigoti determina o crestere de 3 ori a riscului de tromboza sau trombofilie.


 


  Cresterea nivelului de homocisteina este binecunoscuta ca un factor de risc pentru tromboze venoase, mai ales in corelatie cu alte mutatii trombogene. Mutatiile aparute la nivelul genei MTHFR duc la cresterea nivelului de homocisteina.


 


  Centrul Medical Veridia introduce determinarea simultana, la nivel genetic, a mutatiilor aparute la nivelul Factorului V, Factorului II si genei MTHFR, posibile cauze de trombofilie.

021 302 9434
Strada Matei Basarab 45, Bucharest 30671, Romania
Termeni si condițiiConfidențialitateCopyright © 2018 Veridia. Toate drepturile rezervate.
SEO monitor