Close
Expeditor*
Email*
Cod antispam*
(Tastati codul de mai jos)

Veridia - Bucuresti Veridia - Bucuresti
021 302 9434
Program call center8-20 Luni - Vineri
8.30-13 Sâmbătă

Înscriere newsletter

Nume:

Prenume:

E-mail:

Sunt de acord să primesc informaţii de la Veridia.

Centrul Medical Matei Basarab SRL, în calitate de operatori de date cu caracter personal, asigură și respectă prevederile Regulamentului (UE) 679/2016 referitoare la protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulaţie a acestor date. Au fost dispuse masurile tehnice și organizatorice adecvate pentru asigurarea securității și confidențialității datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate. Conform Regulamentului (UE) 679/2016, pacientul beneficiază de dreptul de acces, rectificare, portabilitate sau ştergere a datelor, restricţionare a prelucrării, dreptul de a se opune prelucrării, dreptul de a retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia, dreptul de a depune plângere în faţa unei autorităţi de supraveghere. Pentru exercitarea acestor drepturi, pacientul se poate adresa Responsabilului cu protecția datelor cu caracter personal, la următoarea adresă de email: office@veridiamed.ro.

Contul meu PacienţiParteneri
  1. Neurologie pediatrica

Neurologie pediatricaNeurologia Pediatrică este o specialitate medicală dedicată diagnosticării și tratării bolilor care afectează sistemului nervos central și periferic la copil. Majoritatea afecțiunilor neurologice sunt boli cronice, care necesită un tratament de lunga durată si o continuă supraveghere medicală.

Afecțiunile copiilor se pot manifesta din prima zi de viață (boli genetice, boli metabolice, epilepsie) sau oricând, in funcție de prezența unor elemente declanșatoare (trigger) sau de vârsta de declanșare caracteristică pentru unele sindroame. De obicei cu cât pacientul ajunge mai repede la medic, în vederea stabilirii unui diagnostic, cu atât se poate stabili mai rapid un tratament și un regim de viață corespunzator afecțiunii respective.

Ce semne și simptome ar trebui sa ne facă să venim la medic?

Orice manifestare paroxistică, care poate include pierderea sau alterarea stării de conștiență, manifestari motorii pozitive (mișcări anormale) sau negative (pierderea tonusului postural sau al unei grupe musculare). Manifestările paroxistice pot aparea la orice vârstă și pot avea o semnificație patologică (de boală) sau pot apărea ca variante benigne (mioclonii de somn, atacuri de infiorare, vertigo paroxistic benign, agitație, ipsația, ticuri motorii sau verbale).

Orice deficit motor sau afecțiuni ale sensitivității pot indica un proces patologic, și necesita investigații suplimentare pentru a putea stabili un diagnostic corect și un tratament adecvat.

Investigații de care veți beneficia în cadrul unui consult de neurologie pediatrică:

➜ Consult clinic și neurologic: copilul va efectua o serie de probe prin care se pot identifica variate afecțiuni ale sistemului nervos, care orientează în continuare investigațiile paraclinice (analize de laborator, electroencefalograma, imagistica prin rezonanță magnetică - IRM).

➜ EEG (electroencefalograma) este o investigație non-invazivă, nedureroasă, care nu presupune niciun risc din partea copilului. Este o investigație funcțională (evaluează funcția cerebrală in momentul inregistrării) prin care se pot detecta modificările patologice ale funcției cerebrale (a creierului). Presupune înregistrarea undelor cerebrale atât în veghe cât și în somn, și efectuarea unor probe de stimulare în timpul înregistrării (hiperventilație, stimulare luminoasă intermitentă).

 

Dacă doriți o filtrare a datelor, tastați numele medicului sau denumirea serviciului în căsuța de mai jos:

Înapoi

Calculator specialitati

Total: 0lei
Bifați serviciile dorite din lista alaturata.
021 302 9434
Strada Matei Basarab 45, Bucharest 30671, Romania
Termeni si condițiiConfidențialitateCopyright © 2018 Veridia. Toate drepturile rezervate.
SEO monitor